header-img

Nienke in het PoepPaleis op Klokhuis

Het PoepPaleis op Klokhuis: Nienke verdiept zich in de reis van mond tot kont

Uitzending: woensdag 18 oktober om 18.40 uur op NPO Zapp

Kijk hier de aflevering terug (het PoepPaleis begint op 5.43)

http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/410171/Het_Klokhuis.html

Op woensdag 18 oktober zie je in Het Klokhuis (NTR) de aflevering Gezonde Darmen, een aflevering over… poep! Een boterham met kaas legt een weg af die wel 24 uur duurt voor ‘ie eruit komt als poep. Wat er precies gebeurt tijdens deze reis laat Nienke zien bij de verteermuur van het PoepPaleis. Gezonde darmen zijn heel belangrijk bij het maken van goede poep. Poepspecialist Marc Benninga toont op de poeppoli van het AMC een gezonde drol, en misschien nog wel belangrijker: hoe een drol er NIET uit moet zien.

Je ontlasting zegt veel over je gezondheid. In het liedje ‘Kijk toch achterom’ zingen twee verpleegsters hoe belangrijk het is om in de wc-pot te kijken naar wat je achterlaat: kijk toch achterom! Het is voor velen een taboe om over poep te praten. In een dramascène oefenen bezorgde ouders daarom met hun kind: poepen, kakken, een bruine trui breien, schijten, de rug snuiten…..

POP-UP PoepPaleis

Het POP-UP PoepPaleis is een minimuseum in een gepimpte zeecontainer en maakt op een creatieve manier praten over poep makkelijker. Poepen doen we allemaal maar erover praten doen we niet. En dat is jammer want ‘de grote boodschap’ zegt iets over de gezondheid.

Het POP-UP PoepPaleis laat kinderen en volwassenen op een vrolijke en creatieve manier meemaken hoe eten door de spijsvertering gaat en eindigt in poep. Hoe ziet het eruit en wat betekent het? Op de PoepPoster staat welke poep vormen 🙂 zijn en welke :(. Na een bezoekje aan het POP-UP PoepPaleis trek je nooit zomaar meer door!

Klik hier voor meer foto’s.

www.hetklokhuis.nl 

Download
PB-HetPoepPaleis_op_Klokhuis_181017.pdf