header-img

Over het PoepPaleis!

Alles over de mensen achter het PoepPaleis en de organisatie

Direct naar Contact

Wat is het PoepPaleis?

Het PoepPaleis is de eerste plek waar je alles over poep te weten kunt komen. ‘De grote boodschap’ zegt iets over de gezondheid, maar het is ook een beetje een lastig onderwerp. Daarom wil het PoepPaleis praten over poep makkelijker maken, zodat problemen makkelijker opgespoord en verholpen kunnen worden.

Het PoepPaleis organiseert leuke en verrassende projecten, gericht op kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Behalve een website en app is er een hip POP-UP PoepPaleis. Dat is een verrassende, kunstzinnige installatie met De Grote Verteermuur, waar je de weg van je eten van je mond tot je kont kunt volgen. Het POP-UP PoepPaleis is een minimuseum dat in een zeecontainer door het land reist. Over een tijdje willen we een groot PoepPaleis in het midden van het land bouwen. Daar kun je alles te weten komen over gezonde darmen, goede poep, de nieuwste snufjes zien, zelf testjes doen, coole wc’s bezoeken en nog veel meer. Poep en techniek, wetenschap, creativiteit, design en gezondheid onder één dak.

Lees hier ons jaarverslag van 2017, het jaar waar het POP-UP PoepPaleis gelanceerd is op nationale poepdag.

Lees hier ons jaarverslag van 2016, het jaar waarin de stichting werd opgericht.

POEPFEITEN

  • Per jaar zijn er zo’n 100.000 kinderen onder behandeling van een (kinder)arts vanwege problemen met poepen. Vaak duurt dit jaren lang.

  • Kinderen en ook grote mensen weten vaak niet wat normaal is wat betreft hoe vaak je poepen moet, hoe het eruit hoort te zien, hoe hard of hoe zacht poep moet zijn en bij welke kleur en geur je op moet letten.

Contact

Wil je contact met ons, dan kun je ons mailen op info@poeppaleis.nl

We hebben ook een facebookpagina en twitter @poeppaleis. Op de pagina van het POP-UP PoepPaleis kun je zien of we bij jou in de buurt komen.

Zakelijk kun je ons bereiken op
tessie@poeppaleis.nl

Missie & Organisatie

Het PoepPaleis is op 11 februari 2016 opgericht door Nieske Castelein en Tessie Vilé. Zij zien het belang van het verbinden van partijen op een gemeenschappelijk maatschappelijk relevant thema: poep. Nieske: ‘Ik wil dat mensen meer over poep weten en dat het taboe op poep doorbroken wordt’. Tessie: ‘Er is veel te zien in je poep en daar kunnen we veel meer mee doen voor een lang en gelukkig leven.’

De missie van het PoepPaleis is dat iedereen makkelijker over poep praat omdat het wat zegt over je gezondheid. En zodat problemen makkelijker en sneller gezien en verholpen kunnen worden. Het PoepPaleis draagt hiermee bij aan de Nederlandse gezondheid. Het PoepPaleis wil op een leuke en laagdrempelige manier een breed publiek bereiken.

Nieske en Tessie zijn goed in het samenbrengen van partijen en organisaties op een maatschappelijk thema, het initiëren van nieuwe initiatieven en het ontsluiten en vertalen van de kennis over poep (-problemen en -potenties) op een leuke en creatieve manier voor een breed publiek.

De stichting is 11 februari 2016 opgericht door Nieske Castelein en Tessie Vilé bij KAeP notaris in Utrecht. De Stichting is gevestigd in de gemeente Utrecht onder KvK nr 65318056.

Het PoepPaleis heeft een Raad van Toezicht bestaande uit:
Marjoleine van der Zwan
Pieter Bas Boertje
Rob van Hattum

De leiding is in handen van directeur Tessie Vilé.
Daarnaast werkt het PoepPaleis met diverse organisaties samen.

©2017 Hoewel deze website met grote zorg is samengesteld zijn wij niet aansprakelijk voor onjuiste vermeldingen of gevolgen van het gebruik van deze informatie. Bij onzekerheid over je gezondheid moet je dat altijd met je ouders en/of artsen of zorgprofessionals bespreken. Wij zien toe op juiste bronvermelding. Mocht je iets opvallen of ben je niet of niet juist genoemd, laat het ons dan ajb weten.

De oprichters

Nieske Castelein

Nieske Castelein is een marketingprofessional die haar roots heeft in Campina Melkunie en Douwe Egberts. Ze heeft veel ervaring in het begeleiden van organisaties bij het creëren van hun visie, missie en merk-identiteit. Nieske houdt ervan als onderzoeken haar intuïtie bevestigen. Ze is pas tevreden als het beoogde resultaat wordt behaald. Heeft een passie voor het verbinden van Mensen en Merken en deed dit o.a. voor en met Politie, Wageningen UR, Obvion, Medirisk, GGZ Friesland, Essent, VU/UMC, Zorgdomein, OLVG en Sint Lucas Andreas Ziekenhuis.

Tessie Vilé

Tessie Vilé is conceptmaker en communicatiestrateeg. Houdt ervan om een breed publiek te betrekken bij relevante onderwerpen en thema’s. Haar kracht is om het nieuwe op een verfrissende manier te koppelen aan het bestaande. Tessie bedacht de Academische jaarprijs voor NRC Handelsblad en NWO, KNAW en alle Nederlandse Universiteiten. En ze ontwikkelde de campagne en tv-programma “Ons Huis Verdient Het’ voor innovatieprogramma Energiesprong (BZK). Ook als onderwijsmarketeer voor de Universiteit Utrecht en manager New Business voor de Volkskrant was een breed publiek haar scope.

Partners

De grote boodschap’ zegt iets over de gezondheid, maar we vinden het een lastig onderwerp. Daarom wil het PoepPaleis praten over poep makkelijker maken, zodat problemen makkelijker opgespoord en verholpen kunnen worden. Aandacht voor de spijsvertering en het eigen lichaam op jonge leeftijd werkt een gezonde leefstijl in de hand. Met de kinderen worden ook de volwassenen om hen heen bereikt. Het PoepPaleis werkt per 2017 samen met onderstaande partners. Het POP-UP PoepPaleis wordt mede mogelijk gemaakt door gemeenten Amersfoort en Utrecht. De partners ondersteunen het PoepPaleis vanwege de vrolijke, creatieve en laagdrempelige manier waarop het PoepPaleis een lastig onderwerp met kinderen bespreekbaar maakt.

Daarnaast voert het PoepPaleis gesprekken met tal van organisaties die vanwege hun expertise en kennis aangehaakt zijn, zoals AMC, UMCUtrecht, UMCGroningen, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Universiteit Utrecht, Wageningen University & Research, Kinder Kennis Centrum, NGHG, Yorneo, BOKI, Utrecht Science Park, Toerisme Utrecht, Pontes Medical en TNO.

BewarenBewaren

Werken of Stage Lopen bij het PoepPaleis

‘De grote boodschap’ zegt iets over de gezondheid, maar we vinden het een lastig onderwerp. Daarom wil het PoepPaleis praten over poep makkelijker maken, zodat problemen makkelijker opgespoord en verholpen kunnen worden.

Fulltime functie A

De Maag Lever Darm Stichting geeft voorlichting en financiert wetenschappelijk onderzoek voor buikpatiënten, waarvan Nederland er 2 miljoen kent. Maag, darm- en leverziekten staan in de top vier van meest voorkomende ziekten.

De projecten die de MLDS in dit verband initieert gaan van preventie en vroege opsporing van ziekten tot aan een betere behandeling voor patiënten. Daarbij werkt de MLDS nauw samen met artsen en patientenverenigingen. Voor meer informatie zie www.mlds.nl

Lees meer

Communicatie Stage

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zet zich al meer dan 100 jaar in voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Met een centrale rol in de infectieziektebestrijding en in landelijke preventie- en screenings-programma’s.

En via onafhankelijk (wetenschappelijk) onderzoek op het vlak van Volksgezondheid en Zorg, en Milieu en Veiligheid. Als ’t rusted advisor’ voor de samenleving. Zo ondersteunt het RIVM burgers, professionals en overheden bij de uitdaging onszelf en onze leefomgeving gezond te houden. Voor meer informatie zie www.rivm.nl

Lees meer