header-img
Categorie:

Awkward stageplek? Nee joh!

Ik loop sinds 12 april 2016 stage bij het PoepPaleis. Als ik dit aan mensen vertel, roept vrijwel iedereen meteen heel hard ‘WAT?’ Als ik dan vervolgens ‘het poeppaleis’ herhaal, begint het overgrote deel hard te lachen. Ik kan er ook wel om lachen, het klinkt natuurlijk ook grappig. Ik ben zelf ook nog eens een beelddenker, dus zie continu het gehele poeppaleis voor me als ik aan het poeppaleis denk. Misschien is dat ook wel wat de anderen zo grappig vinden? Of komt het misschien omdat ze het een gekke stage vinden, waarom zou je daar stage lopen? ‘Je wilde toch iets met theater doen?’ “Ja dat ga ik ook doen, alleen dan met kleuterpoepers’. Of zou het komen omdat het een onderwerp is waar je normaal niet zoveel over praat? Misschien vinden ze het een awkward onderwerp, misschien ook niet. Mijn huisgenoten riepen in ieder geval na eerst hard te lachen, ‘Gelukkig is het bij ons thuis geen taboe!’ Van sommige vrienden krijg ik een ongemakkelijk lachje te zien. Van mijn zusje krijg ik een ontzettend harde lach met vervolgens de tekst ‘Haha dat is echt geniaal, echt de perfecte stage voor jou!’ Mijn vriend kijkt me eerst met opgetrokken wenkbrauwen aan en zegt daarna ook “Daar hebben wij gelukkig geen last van, wij zijn daar zo open in!’

Toen ik hieraan begon, wist ik in ieder geval al dat mensen er raar op konden reageren. Er zijn namelijk mensen die me niet eens serieus nemen, die denken dat ik ze in de maling neem, waar ik dan weer héél hard om kan lachen.

Als ik vervolgens uitleg wat ik allemaal ga doen, vindt iedereen het opeens wel heel erg leuk en zijn ze allemaal misschien zelfs een tikkeltje jaloers…

©Meike, studente Culturele en Maatschappelijke Vorming, Hogeschool Utrecht