header-img

POP-UP PoepPaleis in Spoorwegmuseum

Zaterdag 17 maart organiseert de Vereniging ziekte van Hirschsprung haar landelijke contactdag in Utrecht. Om het extra leuk te maken voor haar leden nodigt zij het POP-UP PoepPaleis uit bij het Spoorwegmuseum.

’s Ochtends is het PoepPaleis voor de kinderen van de stichting gereserveerd. ‘s Middags is het PoepPaleis ook door anderen te bezoeken. Het POP-UP PoepPaleis is een minimuseum in een gepimpte zeecontainer. Het laat kinderen op een vrolijke en creatieve manier meemaken hoe eten door de spijsvertering gaat en eindigt in poep. Hoe ziet het eruit en wat betekent het? Op de PoepPoster staat welke vormengoed zijn en welke niet. Na een bezoekje aan het POP-UP PoepPaleis trek je nooit zomaar meer door!

Kinderen kunnen ook zelf creatief aan de slag met glitterdrollen maken, een kleurplaat kleuren, de PoepPaleisquiz doen, op de foto met de mega gouden drol en op de muur schrijven. En ze krijgen een mooie PoepPoster mee om thuis op de wc op te hangen.

Waar: Spoorwegmuseum, Maliebaanstation 16, Utrecht

Wanneer: zaterdag 17 maart van 13.00-17.00 uur

Vereniging ziekte van Hirschsprung

Kenmerkend voor de ziekte van Hirschsprung is dat, in een korter of langer gedeelte van de wand van de darm en in de inwendige kringspier van de anus, noodzakelijke zenuwcellen ontbreken. De darm kan de beweging (peristaltiek) niet maken om de ontlasting richting endeldarm en anus te stuwen. De ontlasting hoopt zich op en de darm gaat uitzetten. Aan de buitenkant is dit zichtbaar door een dikke, gespannen buik. Omdat het kind ‘vol’ zit, zal het weinig of geen trek in voedsel hebben.

Ga voor meer informatie over de patiëntenvereniging en het programma van de landelijke contactdag naar www.hirschsprung.nl

Download
PERSBERICHT_17032018_Utrecht_POP-UP_Spoorwegmuseum.pdf