header-img

Nutricia Research

Het POP-UP PoepPaleis is een creatief mini-museum over de spijsvertering en poep. Hoe gaat eten door je lichaam en wat kun je zeggen over wat eruit komt?

Het POP-UP PoepPaleis staat een dagje op het Utrecht Science Park bij Nutricia Research. Nutricia Research is de internationale R&D organisatie van Danone Nutricia Early Life Nutrition en Nutricia Advanced Medical Nutrition. Via voeding willen zij de gezondheid van mensen met specifieke voedingsbehoeften ondersteunen.

Wetenschap ligt aan de basis van deze belangrijke missie. Daarom investeren ze in onderzoek en innovatie om gespecialiseerde voeding met wetenschappelijk bewijs te ontwikkelen. Deze voeding is bedoeld voor kwetsbare groepen zoals zwangere vrouwen, jonge kinderen, patiënten en ouderen. Hun voeding helpt jonge en oudere mensen om hun gezondheid te versterken.

Op dinsdag 26 juni is het PoepPaleis te gast bij Nutricia Research, op de Uppsalalaan op het Utrecht Science Park. Onderzoekers van het Danone Concern hebben een workshopdag in Utrecht. Het PoepPaleis laat op ludieke manier zien hoe eten door het spijsverteringskanaal gaat en welke mogelijke vormen het lichaam weer verlaten. Dat is niet alleen voor kinderen leuk, maar ook leerzaam en leuk voor volwassenen!