header-img

Blije spijsvertering voor een goed humeur

Het lichaam is een ingewikkeld systeem waar we al van alles van weten, maar waar we ook een hoop niet van weten. Afgelopen periode is er veel aandacht voor de rol van de darmen. Dat juichen we van harte toe. Want wij zeggen niet voor niks dat je poep een grote boodschap heeft. Daarom is het goed om achterom te kijken en te weten wat je ziet. Om je daarbij te helpen hebben wij de Poepposter ontwikkeld.

Daar kan je op zien welke vormen goed zijn. En ook welke kleur poep hoort te hebben. Alle tinten bruin zijn oké, groen kan van spinazie of andere bladgroente komen. Rood kan van bietjes komen, maar ook van bloed, even opletten dus. En wit of heel lichtgrijs is zeker niet de bedoeling. Ben je meer van de apps, dan hebben we de PoepPaleis app voor je, voor iPhone en Android. Daar kun je bijhouden hoe vaak je gaat en welke vorm je scoort. Ga bij twijfel altijd even langs de huisarts.

Als je je afvraagt waar goed uitgelegd wordt hoe je spijsvertering werkt, jij dan eens naar onze poster je Spijsvertering. Daar zie je van mond tot kont welke weg je voeding aflegt voordat jij weer naar de wc moet. Vrolijk vormgegeven en informatief. Heel handig in de klas of in de praktijk.

En kijk ook eens naar de reportage over gezonde darmen van Klokhuis, waar het POP-UP PoepPaleis de hoofdrol speelt!

Wil je meer lezen over de rol van de darmen kijk dan eens hier.

Waarom we ons meer moeten verdiepen in onze darmen, Trouw

Dokters van Morgen, microbioom, AVROTROS

Bepaalde poepbacteriën verraden darmziekten

De kracht van poep, NTR

Hersenziekten behandelen met darmbacteriën? NEMO